Drugi dan 20. Međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja


Drugi dan MTOO-a svakako nije razočarao! Provođenje nastave po principu Škole za život danas nam je donijelo nove radionice, znanja i vještine. Učenici prvoga razreda ekonomskog usmjerenja s profesoricom Šimunić Rod u sklopu projekta Budi cool – radi full istražili su izradu natječaja za posao, proces zapošljavanja i kreiranje radnih mjesta. Ostali razredi su na projektnoj nastavi obradili teme iz Njemačkog jezika, Matematike, Tjelesne i zdravstvene kulture, a radionice iz Biologije i Geografije te Hrvatskog jezika i Glazbene kulture ujedinile su zajedničke teme tih predmeta.

Počašćeni smo što nas je danas posjetio gospodin Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Gospodin Prskalo obišao je učenike na nastavi i s njima popričao o kurikularnoj reformi, pitajući ih za mišljenje i savjete kako ju poboljšati. Izjavio je da aktivno prati rad naše škole i pohvalio provođenje nastave u njoj.

U popodnevnim satima učenici su se uputili u Muzejsko memorijalni centar Dražen Petrović i Muzej iluzija, odmarajući se nakon itekako produktivnog dana. Nastavnici i stručni suradnici srednjih škola na današnjem su predavanju Škola za život – kurikularne promjene bili informirani o detaljima reforme. Gospodin Tafra uputio ih je u detalje projektne nastave, a gospodin Dabo u komunikacijske strategije za škole s ciljem poboljšanja reputacije. Teme su također bile i Poslovni izazov - natjecanje koje se provodi u našoj školi koje je predstavio gospodin Hasanbegović, a gospođa Roginić iz Učeničkog servisa Zrinski upoznala je okupljene s izazovima prvog posla.

Ako već niste, posjetite nas narednih dana! Osim ugodne atmosfere očekuje vas i pregršt novih znanja, korisnih za lakše razumijevanje društva u kojem živimo.  Kalendar
 |  2  |  2020
pon uto sri čet pet sub ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org