Obilježili smo 20 godina uspješnog rada


U četvrtak, 11. svibnja 2016. velikom svečanošću u Maloj dvorani KD „Vatroslav Lisinski“ naša škola proslavila je svojih 20 godina rada. Prisjetili smo se svega što je obilježilo proteklih 20 godina te ukratko prikazali dio mnogobrojnih aktivnosti koje zajedničkim snagama rade naši učenici i nastavnici.

Svečani program započeo je u 17:45 sati. Na samom početku, voditelji programa Monika Pernar i Paula Zuber najavili su Idu Prpić i Frana Mikinca, nekadašnje učenike naše škole, a trenutno uspješne studente Visoke škole Nikola Šubić Zrinski, koji su predstavili dosadašnji rad naše škole kroz posljednjih 20 godina. Brojne goste potom je pozdravio ravnatelj Katarine Zrinski, profesor Dragan Stanković, koji je u svom govoru, među ostalim, istaknuo kako je dvadeset godina uspjeha rezultat predanog rada usmjerenog na pružanje vrhunskog obrazovanja i stvaranje uspješnih mladih ljudi. Posebice je zahvalio svim nastavnicima koji s puno entuzijazma i energije rade iznimno važan i odgovoran posao te svim roditeljima koji su prepoznali kvalitetu naše škole i važnost ulaganja u kvalitetno obrazovanje. Na opće iznenađenje publike ravnatelj je na samom kraju svog govora najavio prvu generaciju učenika škole koji su pozdravili posjetitelje.

U nastavku programa u centru pozornosti bili su učenici 1.a razreda koji su prezentirali svoje vježbeničke tvrtke. Njih je marljivo uvježbavala mentorica profesorica VT-a Božica Ostermann i učenica mentorica Dora Krznarić. Nakon njihovog predstavljanja program su obogatili učenici Glazbene škole Vatroslav Lisinski pod vodstvom profesora Davora Požgaja. U nastavku su svoje vježbeničke tvrtke predstavili i učenici 1.b razreda opće gimnazije u pratnji njihove razrednice, profesorice Karmen Boroša Kokić. Prezentaciju 1.b razreda programa opće gimnazije uvježbala je s učenicima profesorica predmeta Vježbenička tvrtka Božica Ostremann. Učenik mentor bio je Dino Kolak.

Program su također uveličali i učenici dramske skupine Miroslav Vukelić, Dorotea Brdek, Barbara Gašpar, Laura Dimitrov, Dominik Tufekčić, Sandro Galić, Lucija Pervan i Houston McDonald. U svojoj kratkoj predstavi Moderna obitelj predstavili su međugeneracijske probleme jedne prosječne suvremene obitelji. Nakon Moderne obitelji predstavili su se i učenici viših razreda s njihovim vježbeničkim tvrtkama. Učenike su za ovu prezentaciju mentorirali i pripremali ovogodišnji maturanti Martina Slovjak i Emanuel Petar Palić. Bivša učenica Škole, a danas uspješna studentica, Marta Habulin, nastupila je u nastavku programa sa svojom plesnom točkom. Gledatelji su s oduševljenjem pozdravili njezin nastup.

Ovom svečanom programu prisustvovali su i uvaženi gosti: profesor doktor znanosti Milan Matijević, redovni profesor na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, gospođa Nina Kuljiš Palac, viša stručna savjetnica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i gospodin Slavko Borac, pomoćnik pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba. Oni su se u svojim govorima osvrnuli na važne segmente rada i obrazovanja koje provodi Škola. Predsjednik uprave Obrazovne grupe Zrinski gospodin Vitomir Tafra, pozdravio je sve uzvanike te održao kratki govor nakon kojeg je učenicima prvih razreda uručio Rješenja za njihove vježbeničke tvrtke. Uz veliki naglasak na uspjehe naših učenika, gospodin Tafra uručio je i zahvalnice djelatnicima PGEŠ Katarina Zrinski za dugogodišnji rad te zahvalnice uspješnim sportašima naše škole.

Nakon svečanog programa roditelji učenika i ostali gosti mogli su pogledati izložbu naše škole u predvorju dvorane te dobiti informacije o Obrazovnoj grupi Zrinski. Također su se mogli počastiti na prigodnom domjenku i u veselom raspoloženju zaključiti veliku 20. obljetnicu naše škole.  Kalendar
 |  1  |  2020
pon uto sri čet pet sub ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org