16. Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja

Već tradicionalno Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski organizira Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja. Ovogodišnji, 16. tjedan, trajao je od 9. do 13. studenog, a ugostili smo mnogobrojne goste iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.

Tjedan smo otvorili predstavljanjem ovogodišnjih propozicija natjecanja „Što hoću, mogu!“ kojem su prisustvovali mentori i učenici zainteresirani za samo natjecanje. Cilj je natjecanja osvijestiti u javnosti značaj ranog odgoja i obrazovanja za poduzetništvo, u skladu s Nacionalnim okvirnim kurikulumom te Strategijom učenja za poduzetništvo. U natjecanje je učenike i mentore uputila Antonija Baković.

Ponedjeljak je bio zanimljiv i zbog radionice za stručne suradnike koju je održavala pedagoginja Sandra Orošić Jukić s temom Savjetodavni razgovor u refleksivnoj praksi. Mnogobrojni sudionici tom su prilikom mogli vježbati savjetodavni razgovor kroz realne/životne situacije te iznositi svoja iskustva iz prakse s ciljem unapređenja profesionalnih kompetencija.

Dio učenika PGEŠ Katarina Zrinski posjetio je u utorak Goethe Institut te se podrobnije upoznao s njemačkim jezikom i kulturom njemačkog naroda. Prvi razredi upoznali su povijest hrvatske košarke posjetom Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović, a ostali su se upoznali sa zagrebačkom mumijom Arheološkog muzeja. Za to su vrijeme u našoj školi osnovnoškolci pokazali znanja i vještine iz matematike i geografije na radionici Matematika i geografija u poslovnom svijetu. Radionicu su osmislile i koordinirale profesorica povijesti i geografije Karmen Boroša Kokić te profesorica matematike Katarina Turčinov.

Srijeda je bila u duhu poduzetništva te Međunarodnog sajma vježbeničkih tvrtki i studentskih poduzeća. Na Sajmu su poslovale 24 vježbeničke tvrtke iz srednjih škola Republike Hrvatske. Natjecale su se u tri kategorije: vizualni identitet, najbolje ukrašeni štand i komunikacija s partnerima te najveći broj transakcija. U prve dvije kategorije pobjedu je odnijela vježbenička tvrtka CROMED d.o.o. iz Ekonomske i turističke škole Daruvar, a najveći broj transakcija ostvarila je vježbenička tvrtka LaBruska d.o.o. iz Srednje škole Dugo Selo. Ukupnu pobjedu također je odnijela vježbenička tvrtka CROMED d.o.o., a učenice Ana Benčik, Kristina Dvoržak i Kristina Omerzo nagrađene su poklon bonom u iznosu od 2.500,00 kn za upis na Visoku školu Nikola Šubić Zrinski.

U četvrtak su učenici 1. i 3. razreda posjetili Pivovaru Daruvar u Daruvaru, a 2. i 4. razredi tvrtku „Kamen d.d.“ u Pazinu.

Motivirani za daljnji razvoj obrazovanja za poduzetništvo i širenjem pozitivne slike poduzetništva u javnosti, 16. Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja zatvorili smo u petak posjetom Interliberu na Zagrebačkom velesajmu.  Kalendar
 |  10  |  2019
pon uto sri čet pet sub ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org