16. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki


U sklopu 18. Međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja u našoj se školi održao 16. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki. Na sajmu je sudjelovalo 46 vježbeničkih tvrtki iz 27 škola, 23 grada, 14 županija i 4 države. Sajam je svečano otvorio pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja gospodin Vlado Prskalo koji je prigodnim riječima motivirao mentore i učenike za što kvalitetniji i uspješniji rad. Uz gospodina Prskala, otvorenju sajma prisustvovali su, uz gospođu Katarinu Milković, pomoćnicu pročelnika Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje, i poduzetnici grada Zagreba. Sve tvrtke iznimno su se potrudile da što bolje prezentiraju svoju poslovnu ideju. Učenici su tijekom održavanja sajma provodili kupoprodajne transakcije i komunikacijsko-prezentacijskim vještinama pokušali biti što uspješniji. Sajam je bio natjecateljskog karaktera što je dodatno motiviralo učenike. Rad učenika ocjenjivao se u nekoliko kategorija: vizualni identitet tvrtke, komunikacija s poslovnim partnerima i broj kupoprodajnih transakcija. Novost sajma bila je THE FACE nagrada. Sve fotografije uređenih štandova postavile su se na Facebook događaj „Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki 2018.“ gdje su učenici mogli glasati za najbolje uređen štand. Kako bismo učenike što više približili realnom sektoru i poduzetnicima kojima će i sami postati, omogućili smo i priznanje vježbeničkoj tvrtki koja je prema izboru poduzetnika grada Zagreba uložila najviše truda u svoj rad. Priznanje za vizualni identitet tvrtke osvojila je vježbenička tvrtka RoseMarine d.o.o. iz (Srednja škola Tina Ujevića Kutina), najbolju komunikaciju s poslovnim partnerima imala je vježbenička tvrtka SLAVONKA d.o.o. (Srednja škola Novska), a najviše kupoprodajnih transakcija imala je vježbenička tvrtka Hertz d.o.o. (Treća ekonomska škola Zagreb).

Prema odluci poduzetnika grada Zagreba, najbolje vježbeničke tvrtke bile su Apinelo d.o.o. (Strukovna škola Virovitica), Cromed d.o.o. (Ekonomska i turistička škola Daruvar) i VivaLaVida d.o.o. (Treća ekonomska škola Zagreb), a sve su škole, mentori i učenici za nagradu dobili godišnju pretplatu na časopis Poslovna.hr. THE FACE nagradu osvojila je vježbenička tvrtka Revix d.o.o. (JUSrednja ekonomsko-trgovinska škola Tuzla) čijim je mentorima i učenicima sponzor Dallas Records omogućio besplatne ulaznice za koncert po izboru: Željka Bebeka, Nene Belana, Jinxa ili Psihomodo popa. Ukupan pobjednik sajma vježbeničkih tvrtki je SLAVONKA d.o.o. iz (Srednja škola Novska) čiji su učenici osvojili školarinu Visoke škole Nikola Šubić Zrinski u iznosu od 198 000 kuna. Sam događaj popratila je Hrvatska radio televizija koja je prilog o aktivnostima na sajmu, uz gostovanje uživo ravnatelja Dragana Stankovića, prikazala na HRT 4 u programu Zagrebačke panorame.

16. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki završen je u pozitivnom tonu i uspješnom provedbom najvećeg sajma vježbeničkih tvrtki u Republici Hrvatskoj. Veselimo se sljedećem i pozivamo sve sudionike da se pridruže 17. Međunarodnom sajmu vježbeničkih tvrtki u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski.

Rezultate u svim kategorijama natjecanja možete vidjeti u prilogu.

 


  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org