Posjet Veleposlanstvu SAD-a

Dana 05.03.2015. godine učenici naše škole zajedno s ravnateljicom Antonelom Šimunović i profesoricama Sandrom Orošić Jukić i Vedranom Šimunić posjetili su Veleposlanstvo SAD-a.

Tamo nas je primila gospođa Marica Bahlen, direktorica informacijskog centra Veleposlanstva SAD-a, koja nas je upoznala s ustrojstvom i načinom rada istog. Također nas je provela po najvećem veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj te objasnila na koji način funkcionira te koji su troškovi Veleposlanstva. Uz gospođu Maricu, primili su nas i gospodin Christian M. Wright (Public Affairs) te gospodin Mark L. Fleming (Political/Economic Section Chief) koji su odgovarali na pitanja naših učenika o američkom načinu života, njihovim životima kao i promjenama u životu tijekom boravka u Republici Hrvatskoj. Najveći broj pitanja odnosio se na studentske vize kao i sam proces dobivanja istih.

Jedan od najzanimljivijih dijelova posjeta Veleposlanstvu SAD-a bila je demonstracija rada američkih marinaca, ali i razgovor s njima. Svojom životnom pričom kao i razgovorom o dosadašnjim misijama diljem svijeta, prikazali su surov život marinaca kao i važnost međusobne suradnje. Uz razgovor, naši učenici imali su priliku isprobati njihovu opremu, ali i pokazati fizičku spretnost.  

Kako se cijeli razgovor vodio na engleskom jeziku, naši učenici pokazali su dobro znanje engleskog jezika i ekonomskih pojmova kao i veliko znanje o trenutnom stanju u svijetu zbog čega su bili pohvaljeni od svih sudionika razgovora u Veleposlanstvu SAD-a.

Na samome kraju našeg posjeta Veleposlanstvu, razgovarali smo s odgovornom osobom za održavanje cijele zgrade te dobili zanimljive informacije o iznosu te samom načinu održavanja istoga.

Pri povratku u školu, svi učenici, ali i profesori koji su posjetili Veleposlanstvo SAD-a vratili su se s pozitivnim dojmovima kao i željom za ponovnim povratkom na „američko tlo“.

  Galerija
Posjet Veleposlanstvu SAD-a Posjet Veleposlanstvu SAD-a Posjet Veleposlanstvu SAD-a Posjet Veleposlanstvu SAD-a Posjet Veleposlanstvu SAD-a Posjet Veleposlanstvu SAD-a SAD


  Kalendar
 |  11  |  2019
pon uto sri čet pet sub ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org