Ugostili smo preko 250 sudionika na ovogodišnjem Sajmu vježbeničkih tvrtki i studentskih poduzeća

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je tradicionalno otvorila svoja vrata učenicima i studentima te cjelokupnoj akademskoj zajednici na 17. Međunarodnom tjednu odgoja i obrazovanja, od 14. do 18. studenog 2016. godine, kako bi putem mnogobrojnih radionica, stručnih skupova i prezentacija doprinijela razvoju i interesu za učenje o poduzetništvu.

Središnji je dio događanja u okviru Međunarodnog tjedna bio 15. Sajam vježbeničkih tvrtki i studentskih poduzeća.

Na Sajmu je ove godine nastupilo više od 200 učenika s 40 učeničkih tvrtki i studentskih poduzeća. Uz domaćine, izlagači su bili gosti - učenici i mentori iz svih dijelova Hrvatske te iz Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Učenici su tijekom Sajma imali priliku pokazati praktičnu primjenu stečenog teorijskog znanja, jer kroz vježbeničke tvrtke posluju kao u stvarnom poslovnom okruženju. Iskustvo sajamskog poslovanja, izjava za medije, ostvarivanja međusobnih kontakata i sudjelovanja u međukulturalnoj i međunarodnoj suradnji samo su neke od dobrobiti ovakvih susreta.

Za učenike je ovo odlična prigoda da pokažu svoju originalnost, kreativnost, upoznaju učenike iz ostalih škola diljem Hrvatske i inozemstva, ali i prigoda za pokazati kako su zaista, oni sami kao i njihovi nastavnici i mentori, itekako poduzetni.“, zaključila je ravnateljica PGEŠ Katarina Zrinski, Antonela Šimunović, prof.

Oduševljenje Sajmom, pozitivnom energijom, zalaganjem i organizacijom ovogodišnjeg Međunarodnog tjedna nije krila predstavnica Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, gospođa Sanja Tančica koja je posebnu pažnju, naravno posvetila svojim sunarodnjacima, gostima iz Tuzle, Posušja i Širokog Brijega.

Sajam je izložbenog, ali i natjecateljskog karaktera te su nagrađene najbolje vježbeničke tvrtke učenika u kategorijama:

  • Priznanje za najbolji vizualni identitet - Učno podjetje Uniwood d.o.o. (Srednja šola Slovenska Bistrica, Slovenija)
  • Priznanje za najbolje uređenje štanda i komunikaciju s poslovnim partnerima - VT CHOC'N'ROCK d.o.o. (Ekonomska škola Sisak, Hrvatska)
  • Priznanje za najveći broj transakcija - Mafino d.o.o. (Srednja škola Ivan Švear Ivanić Grad, Hrvatska).

Sveukupni pobjednik Sajma bila je vježbenička tvrtka Uniwood d.o.o. iz Slovenije, čije je učenike Visoka škola Nikola Šubić Zrinski nagradila poklon bonom za preddiplomski stručni studij „Ekonomija poduzetništva“.

Ovakvim dualnim modelom obrazovanja i poticanjem mladih na poduzetništvo, PGEŠ Katarina Zrinski, koja ove godine obilježava 20 godina rada, mijenja i popravlja sliku budućeg hrvatskog gospodarstva, a kreativnost, maštovitost, usmjerenost i entuzijazam učenika koji su svoja znanja pokazali u mnogobrojnim aktivnostima tijekom Međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja, uvjeravaju nas kako se imamo čemu nadati.  Kalendar
 |  10  |  2019
pon uto sri čet pet sub ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org