18. Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja


Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski ove je godine obilježila 18. Međunarodni tjedan odgoja i obrazovanja, od 5. do 10. ožujka 2018. godine. Profesori i učenici tjedan su započeli radionicama na odabrane teme koje su učenici istraživali, učili i na posljetku izrađivali plakate ili prezentacije koje su predstavljali posljednjega dana Međunarodnoga tjedna.

Predavanje Nastava i škola za net generacije profesora i pedagoga Milana Matijevića s Učiteljskoga fakulteta u Zagrebu, namijenjeno profesorima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola, održano je utorak. Predavanje je prisutnima bilo od velike koristi jer su se upoznali sa suvremenim i didaktički preporučenim načinima nastave.

Istoga dana, iz Mađarske i Italije doputovali su gosti profesori i učenici škola Radnóti Miklós, Pečuh i Carlo Anti, Verona, s kojima škola održava dugogodišnju suradnju i prijateljske odnose. Toga poslijepodneva, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, sa svojim smo gostima i vodičem razgledali Gornji Grad pri čemu su čuli i zagrebačke predaje o nastanku Manduševca i licitarskoga srca kojega su, u obliku suvenira i uspomene na gostovanje u našoj školi, svi dobili na rastanku.

U srijedu, 7. ožujka, održan je 16. Međunarodni sajam vježbeničkih tvrtki. Na sajmu je sudjelovalo 46 vježbeničkih tvrtki iz 27 škola, 23 grada, 14 županija i 4 države. Sajam je svečano otvorio pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja gospodin Vlado Prskalo koji je prigodnim riječima motivirao mentore i učenike za što kvalitetniji i uspješniji rad. Otvorenju sajma prisustvovali su, uz gospodina Prskala i gospođu Katarinu Milković, pomoćnicu pročelnika Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje, i poduzetnici grada Zagreba. Priznanje za vizualni identitet tvrtke osvojila je vježbenička tvrtka RoseMarine d.o.o. (Srednja škola Tina Ujevića Kutina), najbolju komunikaciju s poslovnim partnerima imala je vježbenička tvrtka SLAVONKA d.o.o. (Srednja škola Novska), a najviše kupoprodajnih transakcija imala je vježbenička tvrtka Hertz d.o.o. (Treća ekonomska škola Zagreb). Ukupan pobjednik sajma vježbeničkih tvrtki je SLAVONKA d.o.o. (Srednja škola Novska) čiji su učenici osvojili školarinu Visoke škole Nikola Šubić Zrinski u iznosu od 198 000 kuna. Sam događaj popratila je Hrvatska radio televizija koja je prilog o aktivnostima na sajmu, uz gostovanje uživo ravnatelja Dragana Stankovića, prikazala na HRT 4 u programu Zagrebačke panorame.

Nakon uspješno odrađenog sajma, u četvrtak je u školi održan drugi dio radionica, dok su gosti iz Italije i Mađarske s domaćinima otišli na organizirani izlet u Krapinu. Ondje su posjetili Muzej krapinskih neandertalaca koji je svojom postavom oduševio sve prisutne, a nakon toga su svi izletnici otišli na zajednički ručak.

Domaćini i profesori u petak su se pozdravili sa svojim gostima do sljedećega susreta, zahvalili im na dolasku i sudjelovanju na Međunarodnom sajmu te su zaposlenici škole, s mišlju o uspješno proteklom tjednu i u iščekivanju sljedećega, završili obilježavanje 18., a započeli planiranje 19. Međunarodnog tjedna odgoja i obrazovanja.  Kalendar
 |  10  |  2019
pon uto sri čet pet sub ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

  O nama

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski je privatna srednja škola koja suvremenim nastavnim metodama obrazuje mlade poslovne ljude za uspješno uključivanje u poslovni svijet.
Kvalitetu našeg programa i rada potvrđuje i priznaje Vijeće za ekonomsko obrazovanje (CEE) iz SAD.

  Kontaktirajte nas:
  Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel : + 385 1 36 95 588
E-pošta : katarina@zrinski.org