Održan 1. sastanak projekta „Međupredmetna tema poduzetništvo u srednjim školama“

Početkom nove godine i službeno je započeo projekt „Međupredmetna tema: poduzetništvo u srednjim školama.“ Projekt je službeno odobren krajem prošle godine, kada je i potpisan Ugovor s Ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta. Potpisnik Ugovora i prijavitelj projekta je Udruga Inicijativa, koja će zajedno s partnerima: Privatnom gimnazijom i ekonomskom školom Katarina Zrinski, Srednjom strukovnom školom Vinkovci, Gimnazijom Nova Gradiška te Srednjom školom Bartula Kašića s otoka Paga, raditi na provedbi projekta do kraja kolovoza 2017. godine.

 

Glavni je cilj projekta podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti kod učenika završnih razreda srednjih škola kroz uvođenje poduzetništva kao međupredmetne teme u srednjoj školi. U sve nastavne predmete partnerskih škola implementirat će poduzetničke sadržaje koji će biti usvajani nastavnim procesom pojedinog predmeta. Ovakav oblik nastave u školama ostvarivat će se kao pilot-projekt u partnerskim školama dok će u PGEŠ Katarina Zrinski biti nastavak dogradnje i podizanja poduzetničkih vještina kod učenika na još višu razinu.

 

Na sastanku su bile prisutne ravnateljice Marija Sunđi (SSŠ Vinkovci) i Ljiljana Ptačnik (Gimnazija Nova Gradiška) te školska psihologinja Stefanie Horvat (SSŠ Vinkovci), dok je u ime Udruge Inicijativa projekt predstavila Marija Mrkonjić, projektni koordinator. Domaćine sastanka, PGEŠ Katarina Zrinski, predstavljali su Marina Nikolić, Dimitrije Milojević te Mario Šimunković, voditelji projekta za partnera. SŠ Bartula Kašića Pag nije imala predstavnika na 1. projektnom sastanku, zbog nepovoljnih vremenskih prilika koje su im onemogućile put u Zagreb, no početak suradnje i zajedničkog angažmana na projektu svakako je aktivno započeo.

 

Sljedeća je aktivnost na projektu izrada upitnika i provedba predanalize, koja slijedi tijekom siječnja 2017. u partnerskim školama s ciljem utvrđivanja znanja i kompetencija nastavnika i učenika u poduzetništvu.

  Galerija
...dok je ispred Udruge Inicijativa projekt predstavila Marija Mrkonjić. Na sastanku 03.01. bile su prisutne ravnateljice Marija Sunđi (SSŠ Vinkovci) i Ljiljana Ptačnik (Gimnazija Nova Gradiška) te školska psihologinja Stefanie Horvat (SSŠ Vinkovci)...  U sve nastavne predmete partnerskih škola implementirati će se poduzetničke sadržaje koji će, usvajani kroz nastavni proces pojedinog predmeta. Glavni cilj projekta je podizanje i povećanje poduzetničkih kompetencija i aktivnosti kod učenika završnih razreda srednjih škola kroz uvođenje poduzetništva kao među-predmetne teme u srednjoj školi. Marina Nikolić „Među-predmetna tema poduzetništvo u srednjim školama“


  Kalendar
 |  1  |  2018
pon uto sri čet pet sub ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org