Poslovni izazov 2018.: Ideje koje mijenjaju svijet


Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski u suradnji s Udrugom Inicijativa šestu godinu za redom pokreće natjecanje za učenike završnih razreda srednjih škola “Poslovni izazov 2018.”

 

„Poslovni izazov“ je jednodnevno natjecanje u poduzetništvu u kojem učenici osmišljavaju i izrađuju video prezentaciju svoje poslovne ideje, a sve s ciljem poticanja poduzetničkog duha te razvoja poduzetničkih kompetencija. Šesto izdanje natjecanja u organizaciji Visoke škole Nikola Šubić Zrinski i Udruge Inicijativa održat će se u Zagrebu, u prostorima Visoke škole Nikola Šubić Zrinski na Selskoj cesta 119, 23. ožujka 2018. godine pod nazivom Ideje koje mijenjaju svijet.

 

Pobjednici natjecanja osvajaju trogodišnju stipendiju na Visokoj školi za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski u ukupnom iznosu većem od 200.0000,00 kn, kao i mogućnost pokretanja vlastitog poduzeća u okviru Visoke škole. Najboljih 20 učenika imat će priliku i natjecati se s vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije na trodnevnom “Poslovnom izazovu zapadnog Balkana” koji će se održati od 21. do 23. travnja 2018. godine u Sarajevu.

 

 

Kako se prijaviti?

 

Ovogodišnje natjecanje posvećeno je jedinoj valuti koja je zajednička svim ljudima na Zemlji - okolišu. Poslovna ideja koja će se predstaviti na Poslovnom izazovu mora biti održiva u poslovnom vidu, ali MORA sadržavati komponentu kojom pozitivno utječe na okoliš.

 

U dokumentima se nalaze detaljne upute te važni datumi natjecanja. Učenici rade u timovima od 2 ili 3 učenika, uz pomoć mentora – nastavnika, imaju pristup informacijama preko Interneta, a mogu se služiti različitom tehnologijom - od mobitela do video kamere.

 

Prijave na natjecanje putem obrasca podnose se najkasnije do 2. ožujka 2018. godine na mail adresu poslovniizazov@zrinski.org dok će finalisti biti objavljeni do 15. ožujka.

 

Smjernice:

• Fokus u Vašem radu treba biti na samoj ideji te na Vašoj prezentaciji iste;

• Poslovni plan je potrebno imati, no nije ga potrebno razraditi u detalje (marketinški i financijski dio poslovnog plana moraju postojati, no nije nužno da je svaka sastavnica razrađena do najsitnijeg detalja);

• Objasnite koje je ciljno tržište i ciljna grupa (čije potrebe vaš proizvod/usluga zadovoljava?);

• Razvijeni proizvod ili ideja mora zadovoljiti osnovni preduvjet što znači da se barem u jednom segmentu mora dotaknuti ekologije i pozitivnog utjecaja na naš okoliš

• Žiri ima mogućnost postavljati pitanja timovima poslije svake prezentacije;

• Prilikom prezentacije timovi imaju pravo da koriste tehnička pomagala koja im organizatori stave na raspolaganje (kompjuter, video projektor, pointer);

• Timovima se sugerira da prezentacije pripreme tako da imaju mjeru poslovnog pristupa, ali se preporučuje i što veća inovativnost, kreativnost i raznovrsnost u tehnikama i načinima prezentacije.

• Maksimalno vrijeme za prezentaciju je 10 minuta + 5 minuta je predviđeno za eventualna pitanja žirija

 

 

Mogu li naše ideje promijeniti svijet?

 

Svatko od nas ponekad ima dobru ideju, a karakteristika onih najboljih je da ne stvaraju samo uspješno poslovanje ili zaradu. Velike ideje pokreću promjene i čine svijet boljim mjestom za sve ljude. Tijekom cijele ljudske povijesti znatiželja i razmišljanje izvan zadanih okvira ono je što nas kontinuirano gura naprijed, današnje vrijeme velikog razvoja tehnologije taj razvoj je dodatno potaknuo. Tehnologija je danas najveći pokretač promjena, a njezina dostupnost sve nas čini inovatorima. Ipak, važno je napomenuti kako najveći inovatori uvije ističu koliko je važna upornost, ali i hrabrost.

 

Budite odvažni, odgovorite na Poslovni izazov.

  Galerija
Poslovni izazov 2018.


  Kalendar
 |  2  |  2020
pon uto sri čet pet sub ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29