Imamo pobjednike petog natjecanja „Što hoću, mogu!“ Sedmaši i osmaši pokazali da hoće, mogu i znaju!


U četvrtak, 6. travnja 2017., održano je finale natjecanja „Što hoću, mogu!“. Peti su put sedmaši i osmaši prikazali svoja rješenja zadatka, koji je zadao organizator natjecanja Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, a glavni je cilj zadatka bio osmisliti promotivnu kampanju za osnovnu školu pod nazivom „Moja škola je naj“.

Ove je godine u finalu natjecanja sudjelovalo 22 tima iz 15 osnovnih škola, iz grada Zagreba i Zagrebačke županije, koji su žiri oduševili svojim radovima, javnim nastupom i kreativnošću te im otežali odabir najboljeg tima. Timove su usmjeravali i bodrili njihovi mentori i mentorice, koji su na finalu pratili svoje učenike s velikim ponosom.

Pobjedu su odnijeli učenici Dora Jurković, Fran Jušinski i Marcel Mamić iz OŠ Vrbani koji su prikazali svoj mali veliki svijet pod sloganom „Škola po mom“. Svim prisutnima predstavili su prednosti svoje škole te koliko je ona važna za njihov razvoj. Da je osnovna škola njihov svijet, pokazali su time što je njihov rad posvećen nedavno preminulom ravnatelju koji je bio uz njih tijekom osnovnoškolskog razdoblja njihova života. Veliku podršku i potporu od prvog kruga natjecanja pa sve do samog finala učenicima su pružale njihove mentorice Magdalena Babić i Jasminka Kokolić Golubić.

Drugo mjesto pripalo je učenicima Jakovu Glavaču, Maxiju Šunjiću i Emi Pernek iz OŠ Kajzerica koji su prije svega oduševili publiku svojim izvrsnim javnim nastupom. Na njih je izrazito bila ponosna i njihova mentorica Andrea Bosanac.

Treće mjesto pripalo je učenicima Filipu Bižiću i Petri Milanović iz OŠ Tituša Brezovačkog koji su prikazali kreativno osmišljen promotivni film o svojoj školi. Uz njih su na samom finalu bile njihove mentorice Kristina Ključarić i Silva Strnad-Jerbić.

U kategoriji „Facebook nagrada“ zasluženu pobjedu odnijeli su učenici Petra Banjavčić, Mateo Maglić i Ana Škrtić iz OŠ Barilović koji su prikazali kako njihova osnovna škola surađuje s lokalnom zajednicom te ju upravo to čini naj školom. Svojim radom oduševili su publiku koja im je dodijelila najveći broj lajkova. Njih je mentorirala gospođa Mirjana Vranić Sušlje.

Brojne sponzorske nagrade motivirale su ovogodišnje finaliste, među kojima je svakako glavna nagrada, četverogodišnja školarina za cijeli pobjednički tim u jednom od programa PGEŠ Katarina Zrinski u vrijednosti većoj od 300.000,00 kuna. Alfa d. d., PIP d. o. o., Olival d. o. o., Oxford University Press, Udžbenik.hr, Atlantic grupa/Cedevita, Wedding City, Labud d. o. o., First Fitness & Squash Tower, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, Gradsko dramsko kazalište Gavella, Zagrebačko kazalište mladih, Teatar Exit i Postojnska jama d. d. nagradili su naše finaliste dok su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta svojim pokroviteljstvom potkrijepili kvalitetu ovog natjecanja.

Počasni gosti natjecanja bili su: gospođa Blaženka Šćapec, direktorica ljudskih resursa tvrtke Labud d. o. o., gospodin Davor Hudeček, predstavnik tvrtke Alfa d. d., gospođa Zvezdana Popović, predstavnica Postojnske jame d. d. i gospođa Nina Kuljiš Palac, viša stručna savjetnica za ekonomiju, trgovinu i poslovnu administraciju.

Stručni žiri natjecanja, koji je imao težak zadatak, činili su: Božica Ostermann, profesorica ekonomske grupe predmeta, Andreja Rast, pedagoginja, Blaženka Šćapec, direktorica ljudskih resursa tvrtke Labud d. o. o. i Dragan Stanković, profesor ekonomske grupe predmeta.

Bodovnu listu natjecatelja možete pogledati ovdje.