Olival – kozmetika s mirisom Mediterana


Kozmetika nastala iz strasti i ljubavi prema bilju, u početku kao hobi, danas je renomirani brand prirodne kozmetike na domaćem tržištu. Olival je osnovan 1994. godine kada je Magistra Vlasta Pojatina svoju ljubav prema prirodi, ljekovitom bilju i farmaciji te strast i spoznaju o velikim vrijednostima i prednostima bilja s domaćeg podneblja pretočila u recepture i kozmetiku za prirodnu njegu tijela i ljepotu. Prvi Olival proizvod bio je ulje za masažu na bazi maslinovog ulja, a iz Oleum Olive nastao je i naziv OLIVAL.

Proizvodi sadrže prirodne sastavnice od kojih je linija za njegu lica na bazi smilja nosioc prestižnog NaTrue certifikata za prirodnu kozmetiku. U formulacijama koriste prirodne sirovine poput masline, lavande, čička, oraha, nevena ili smilja, većinom hrvatskog podrijetla. Uz dobar omjer visoke kvalitete proizvoda i povoljne cijene, inovativnost i praćenje svjetskih trendova te dostupnost proizvoda na velikom broju prodajnih mjesta, brand Olival postao je sinonim za prirodnu kozmetike u našoj regiji.

Olival danas broji 89 proizvoda podijeljenih na 8 linija. Svi proizvodi nastali su na temelju širokog znanja iz kozmetologije, poznavanju fiziologije kože do aktivnih tvari, formulacija i tehnoloških postupaka izrade, sa temeljnim načelima Olivala o kreiranju 100% prirodnih proizvoda. Pozitivan trend u društvu i sazrijevanje potrošača, koji sve više brinu o vlastitom zdravlju i cijene prirodne karakteristike proizvoda, uvrštavaju Olival u mali broj certificiranih proizvođača prirodne kozmetike. Današnje vrijeme u odnosu na početke teško je usporediti po obimu, raznolikosti i kanalima prodaje, jer se sa razvojem tržišta razvijao i Olival brend, koji je od početne ideje o maloj galenskoj proizvodnji izrastao u respektabilnu proizvodnju.

Tvrtka danas zapošljava 20 ljudi. Najveći udio prihoda ostvaruje se u Hrvatskoj, ali i kroz poziciju u BiH, Sloveniji, Makedoniji, Srbiji i Slovačkoj. Olival kontinuirano radi na daljnjem povećanju prihoda kroz ulaganje u nove tehnologije, postrojenja i razvoj te proširenje linije ekocertificiranih proizvoda. Cilj je povećanje konkurentnosti i udjele na tržištu prirodne kozmetike, kako u Hrvatskoj, tako i u zemljama regije uz dodatna proširenja i etabliranje na internacionalnim tržištima.

Olival je primjer kako od domaće tvrtke s malom galenskom proizvodnjom može nastati poznati brend za internacionalno tržište uz tradiciju dugu već 23 godine i prepoznatljivost u proizvodnji prirodne kozmetike.

www.olival.hr